home

Kantoor     Showroom                                             Alphen a/d Rijn, J.P. Thijsseweg

Identiteit als ontwerp opgave 

 

Op een relatief klein perceel is dit gecombineerde kantoor-showroom gebouw ontworpen.

De routing vanaf de entree naar de grootste showroom, met panorama venster, is als een ontdekkingsreis opgevat. Het gehele interieur, behoudens de vloeren, is opgebouwd uit glas, waarvan enkele vlakken zijn uitgevoerd in gekleurd en/of gezandstraald glas. De meubels zijn vervaardigd van hout in midden bruine kleurstelling. De vloerbedekking varieert van zand, houtsnippers tot hoogpolig tapijt.

De gevels zijn opgebouwd uit tamelijk gesloten wanden t.b.v. het plaatsen van mode artikelen aan de wand. Middels een patroon van venstersleuven is voorzien in textuur voor de gevels en een eigentijdse presentatie van artikelen aan de binnenzijde.

Door te spelen met verlichting en afdekkende gevelvlakken met half transparante glasplaten, kent het gebouw verschillende verschijningsvormen. Afhankelijk van bezonning en aan of uitschakeling van de verlichting.