home

Nationaal     Museum     Binnenwaterbeheersing        Wijk bij Duurstede, Lekdijk

Het museum is geplaatst in een zelfstandig volume in het ovengebouw van de voormalige steenoven Bosscherwaarden

Een van de loodsen is geschikt gemaakt voor het houden van evenementen. 

Herkenbaarheid van het bestaande complex en haar oorspronkelijke processen en eveneens de herkenbaarheid van de nieuwe functie in de eigen tijdgeest zijn bij het denken over de herbestemming uitgangspunt geweest. 

De routing van de tentoonstelling volgt de routing van de steenproductie. 

 

Tussen de oude vormhallen en het ovengebouw zijn de tussen bouwsels gesloopt. Op de plaats waar de oude hallen aanvangen is een gemetselde wand geplaatst. Deze wand is opgevat als staalkaart van verschillende steensoorten. Door deze ingreep ontstaat een meervoudig bruikbaar plein en fungeert de wand tevens als markering van de entree van het evenementengebouw. 

 

Rond de gebouwen is een wandelroute voorzien.