home

Bezoekerscentrum     Kantoorblok                            Newark USA, Raymond Blvrd

Voor de stad Newark is dit onze prijsvraag inzending voor het stedelijk bezoekers centrum.

De opgave kent twee samengevoegde programma’s

 

          het bezoekerscentrum

          een commercieel kantoor, drager van een gedeelte van de inkomsten van het centrum.

 

In onze opzet hebben we de tweedeling als uitgangspunt genomen, door de programma’s onder te brengen in onderscheidende volumes. Deze volumes zijn verwant aan elkaar, maar duidelijk onderscheidend. Het auditorium wordt gezamenlijk gebruikt en is als discus in de hal van het kantoorgebouw geschoven, de entree markerend.

 

Het bezoekers centrum kent een spiraalvormige routing, waarbij schijfwanden, hoewel geplaatst in 1 aaneengesloten ruimte, telkens voor een andere beleving van de ruimte zorgdragen. Het eerste gedeelte van de routing is de zgn. walk of fame, langs portretten, filmfragmenten e.d. van en over lokale beroemdheden. De vloerstrook is van melkglas met vele namen ingegraveerd en tevens ervaarbaar vanuit de parkeergarage.