home

Stedenbouw     Theater     Productieruimten                      Deventer, Raambuurt

Als onderdeel van het afstuderen aan de Academie van Bouwkunst is dit plan vervaardigd voor de revitalisering van de Raambuurt Deventer. Een stedenbouwkundige opgave met een architectonische uitwerking van de ombouw van 1 van de fabrieken tot productie theater. Het toneel van de grote zaal is ondergebracht in de voormalige fabriek, de overige functies zijn ondergebracht in nieuwbouw welke door haar eigentijdse invulling een goed afleesbare geschiedenis laat zien. De gevels van het nieuwbouw deel zijn van glas vervaardigd, zodat de bewegingen in het theater op zich aanschouwelijk zijn. De grote zaal is een traditionele met vaste stoel opstelling. In het nieuwe gedeelte is tevens een vrij indeelbare zaal opgenomen, zodat ook ruimte geboden kan worden aan modern en experimenteel theater. Het parkeren is ondergronds voorzien en tevens beschikbaar voor bezoekers aan de binnenstad. Dit stedenbouwkundig ontwerp heeft als basis gediend voor de uiteindelijke revitalisering van de Raambuurt en voor ons bureau geresulteerd in een opdracht voor een vergelijkbare studie voor de naastliggende wijk Het Havenkwartier.