home

Villa bij kwekerij                                                                       Boskoop, Koetsveld

In het sierteelt gebied van Boskoop is dit landhuis gerealiseerd.  

Het landhuis kent een lang gerekte opzet, waarbij alle woonfuncties op de begane grond gesitueerd zijn. 

Door deze lang gerekte opzet wordt een zonering aangebracht op de kavel. Aan de zijde waarlangs het achterliggende bedrijf bereikt kan worden heeft de villa een in hoge mate gesloten gevel. Achter deze privacy gevende gevel is aan de achterzijde de gang naar de slaapvertrekken gelegen. Alle woonfuncties zijn georiënteerd op het privé gedeelte van de kavel. 

 

De entree van de woning bevindt zich in een kubistisch bouwvolume, dat in de lineaire structuur is geschoven. Het blok vormt tevens het overgangselement tussen de woonkamer en de slaapvertrekken. Aan de tuinzijde is in het blok de keuken gesitueerd 

 

Aan de achterzijde van de woning kraagt het dak 7 meter uit en vormt een carport.